Om

Du har kommit till bloggen där du kan följa vårt arbete med Pilgrimsleden mellan Kungslena och Hjo i Skaraborg. Syftet med denna pilgrimsled är att länka samman två stora medeltida pilgrimsorter: Vadstena och Skara. På östgötasidan finns redan idag en pilgrimsled från Vadstena till Hästholmen. Därifrån tar man sig med båt över till Hjo och vandrar sedan utmed den vackra Vätterbygden med bördiga fält över Almnäs bruk, upp över Hökensås med skog av norrlandskaraktär, vidare ner på Hökensås västra sida. Här öppnar sig åter odlingslandskapet varvat med mindre skogsområden. Vi vandrar genom de små orterna Klämmesbo, Fröjered och Hömb, förbi Kaflås egendom upp till Kungslena Kyrka som ligger vackert vid foten av Varvsberget och Plantaberget. Från Kungslena finns sedan två år tillbaka en led till Gudhem. Därifrån följer man sedan Sankt Olofsleden som går mellan Falköping och Varnhem för att sedan vandra vidare på leden till Skara som invigdes 2010.
Arbetet med leden Kungslena- Hjo sker i ett projektform som finansieras via Leader Östra Skaraborg. Vi inledde arbetet i December 2010 och 31 December 2012 skall vi vara klara.
Projektet drivs inom Leader Östra Skaraborg, Leader Skaraborgs verksamhet består i att fördela EU-stöd till lokala utvecklingsprojekt. Arbetet bedrivs genom den s.k. Leadermetoden som bygger på ett aktivt partnerskap mellan den offentliga, privata och ideella sektorn. Kommunerna inom området är med och finansierar projekt. Arbetet bedrivs inom en ideell förening under överinseende av och i samarbete med Länsstyrelsen och Jordbruksverket.
Kontakt: Anita Tilander, projektledare, tel 0502-13992, kontakt@minimundus.se
EU_grund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>