Testvandring Hållsdammen – Kärrabo

Den 9 maj på kvällen gjorde vi en testvandring en bit på sträckan Kärrabo-Hjo. 22 st pigga testvandrare gav sig av strax efter kl 17.00 för att studera den planerade sträckan mellan Hållsdammen och Kärrabo. Vädret var det allra bästa. Varm sol från en klarblå himmel. Kvällen började med att Henrik skruvade fast 2 st St Olofsmärken på den första stolpen och därefter hjälptes Thore och Sofia åt att få den i backen. Nu står den klart synlig vid Hållsdammen och väntar på att de resterande stolparna på sträckan också skall sättas på plats.
Därefter vandrade vi iväg mot Kärrabo. Vi enades om att sträckan mot Kärrabo är mycket vacker. Den bjuder på varierande natur. Mestadels är det skogsväg med mycket vacker, lummig skog på båda sidor av vägen men också en hel del vatten både i form av bäckar och kärr och dessutom några historiska platser utmed vägen, bl a Trinnestenen och platsen för Klosterhemmanet Kärrabo där leden går över till nästa sträcka från Kärrabo till Svenstorp. Här stannade vi för att inta det medhavda fikat innan färden vände hemåt igen.
Henrik skruvar fast St. Olofsmärket
Thore och Sofia hjälps åt att få stolpen i backen
Vi startade vid Hållsdammen
Vi vandrade genom vacker natur
Solen sken från en klarblå himmel
En porlande bäck
Det här inlägget postades i Generell Information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>